History

Δείτε φωτογραφίες από τις προηγούμενες διοργανώσεις του Health and Safety Conference και κατεβάστε τις παρουσιάσεις.
2023

6th Occupational Health & Safety Conference

Want to see the latest trends in Health & Safety?

Προσαρμοσμένο στις επιταγές της εποχής το 6th Occupational Health & Safety Conference 2023 , θέτοντας στο επίκεντρο τον ίδιο τον άνθρωπο, πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023, με την συμμετοχή 245 ατόμων.

Το σύνεδριο , μέσω στοχευμένων παρουσιάσεων & συζητήσεων ανέδειξε τις αποτελεσματικές πρακτικές που εφαρμόζονται στο συγκεκριμένο τομέα. Πρωταγωνιστικό ρόλο στη θεματολογία των 26 παρουσιάσεων είχε το πώς η διαμόρφωση μιας κουλτούρας πρόληψης αποτελεί μονόδρομο για την ενίσχυση της υγείας και ασφάλειας στην εργασία. Επιπλέον, στο συνέδριο αναδείχθηκε και ο ρόλος των νέων τεχνολογιών, οι οποίες ανατρέπουν τις καθιερωμένες μεθόδους παραγωγής και απασχόλησης και έχουν αναδιαρθρώσει το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούνται εργαζόμενοι και επιχειρήσεις.

Στην ομιλία του ο Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλης Σπανάκης, τόνισε ότι επιβάλλεται οι κανόνες Υ&Α να προσαρμοστούν στο σήμερα, καταλήγοντας ότι και στα θέματα αυτά: «Δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα, πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε μια χώρα πρότυπο».

Στο πλαίσιο του panel: «Με το βλέμμα στο μέλλον του κλάδου Υ&Α: Οι ανάγκες εξέλιξης και αλλαγής», ο Γεώργιος Τζιλιβάκης, Διοικητής Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας, τόνισε ότι στοχεύει στη διεξαγωγή πιο στοχευμένων και ποιοτικών ελέγχων, ενώ η νέα νομοθεσία θα περιλαμβάνει συγκεκριμένο check list ανά κλάδο. Από την πλευρά της η Κατερίνα Δασκαλάκη, Διευθύντρια Τομέα Εργασιακών Σχέσεων ΣΕΒ, μίλησε για την ανάγκη αναπρογραμματισμού της βιομηχανίας με έμφαση στη βιωσιμότητα, για την πρόληψη και αντιμετώπιση αναδυόμενων εργασιακών κινδύνων που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή. Ο Πάνος Σταυρακάκης, Sector Manager – Construction and Built Environment, HSE Science and Research Centre έφερε παραδείγματα από το Ηνωμένο Βασίλειο, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν σημαίνει ότι μπορούν να λειτουργήσουν το ίδιο στην Ελλάδα, ενώ ο Γεώργιος Λαμπρινός, Πρόεδρος ΠΑ.ΣΥ.Μ.ΕΠ. ΕΞΥΠΠ, σημείωσε ότι πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία στην κουλτούρα υγείας και ασφάλειας να διαμορφωθεί μέσα από κίνητρα ουσιαστικά, οικονομικά και επιχειρηματικά.

Το συνέδριο έφερε σε επαφή τους Συντονιστές των θεμάτων ΥΑΕ από πολλούς βιομηχανικούς κλάδους από όλη την ην Ελλάδα, οι οποίοι μοιράστηκαν στρατηγικές, insights και βέλτιστες πρακτικές, με στόχο μέσω της αλληλεπίδρασης τους με άλλες εταιρείες να γίνουν καλύτεροι.

Download Presentations

Occupational Health & Safety Conference 2023

2020

5th Occupational Health & Safety Conference

Οι άνθρωποι είναι σημαντικοί. Η νέα πραγματικότητα σε περίοδο πανδημίας

Προσαρμοσμένο στις επιταγές της εποχής το συνέδριο Occupational Health & Safety Conference 2020, “Οι άνθρωποι είναι σημαντικοί. Η νέα πραγματικότητα σε περίοδο πανδημίας” που πραγματοποιήθηκε στις 26 Νοεμβρίου 2020, είχε μια πλήρως ψηφιακή μορφή.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στη θεματολογία των 26 παρουσιάσεων είχε το πώς οι επιχειρήσεις έχουν συνθέσει το “παζλ” για την νέα κανονικότητα και πως η Υ.Α.Ε στην εποχή του Covid-19 περνάει μέσα από την “άρτια αντιμετώπιση” των εργαζομένων.

Το συνέδριο έφερε σε επαφή τους Συντονιστές των θεμάτων Υ.Α.Ε από πολλούς βιομηχανικούς κλάδους από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι μοιράστηκαν στρατηγικές, insights και βέλτιστες πρακτικές, με στόχο μέσω της αλληλεπίδρασης τους να γίνουν καλύτεροι.

Download Presentations
2017

4th Occupational Health & Safety Conference

Download Presentations
2015

3rd Occupational Health & Safety Conference

Download Presentations
2013

2nd Occupational Health & Safety Conference

Download Presentations
2012

1st Occupational Health & Safety Conference

Download Presentations